Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 10 чоловік

Екскурсія у Львів 29.05.2018 року

Дата: 29 травня 2018 о 22:13, Оновлено 1 червня 2018 о 18:27
273 перегляда

Шкільна подорож до “казкової країни”

"Діти – наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість і опора"

       І що б там не казали, чи не найкраще зближують людей взаємні усмішки і безперечно спільна подорож, яка була здійснена учнями 5-9 класів Воледобростанської школи.

       29 травня відбулась поїздка до нашої "казкової країни", яка складалася із відвідування музею генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича і музею етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України міста Львова - найстарішого музею на теренах нашої держави з унікальною колекцією пам’яток традиційної культури та народного мистецтва українців.

       Сюжет та історії створення цих музеїв ховалися за скромними вивісками, і коли ми дочекалися екскурсоводів, то трапилося диво: несподівано перед нами розкрилися справжні незвичайні історії світового масштабу.

       У музеї генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича ми дізналися про рід Шухевичів, юнацькі роки Романа Шухевича, його військово-політичну діяльність та збройну боротьбу українського визвольного руху. Експозиція другого поверху (сходи, криївка, житлова кімната) відтворює побут часів перебування Головного Командира УПА на цій підпільній квартирі. У кімнаті, де мешкав і працював Роман Шухевич, знаходяться оригінальні експонати - меблевий набір: стіл, чотири стільці, фотель, виготовлені в середині 30-х років у Західній Європі, які подарувала музеєві дочка Романа Шухевича пані Марія Трильовська.

       Музей етнографії та художнього промислу — це скарбниця пам'яток традиційної культури народного мистецтва українців, а також зразків декоративно-прикладного мистецтва багатьох народів світу. Фондові збірки музею нараховують близько 90 тисяч експонатів. 

       Вже на першому поверсі нас вразили майстерно виконана лепнина на плафонах та стелі, сходи, прикрашені алебастровою балюстрадою та колонами, вітражі. Гордістю музею є і актовий зал, колишній зал засідань. Особливе враження на нас справили симпатичні путті, які символізують розвиток науки та промислів, а також герб банку, в центрі якого зображений мураха. Важливе місце в експозиції музею займає колекція годинників, найбільша та найцінніша в Україні. Близько 450 пам'яток репрезентують різні європейські країни, епохи, стилі, майстрів. Зали музею вразили нас також колекцією декоративно-ужиткового мистецтва. У залі музичних інструментів ми побачили піанофорте 1791 р. та ексклюзивний англійський посуд; цікаво було оглянути також і колекції меблів різних стилів, одяг, художнє дерево, біжутерію, текстиль тощо

       Опісля учні насолоджувалися прогулянкою містом Львовом, скуштували різних смаколиків, придбали кілька львівських сувенірчиків і повернулися додму з надією на нові подорожі та враження.

       Педагогічний колектив, учні та батьки висловлюють найтепліші слова подяки дирекції школи та усім, хто долучився до організації такої чудової пізнавальноїпоїздки, адже створити для дітей свято, побачити вогники радості в їхніх оченятах і щасливі усмішки на обличчях – дорого коштує!

 

--

З повагою Н. Басараб

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.